Istra dobila 33 nova degustatora maslinova ulja

Sinoć su u organizaciji poljoprivrednog obrta ‘Veralda’ i Turističke zajednice općine Brtonigla dodijeljene diplome polaznicima tečaja za degustatore maslinova ulja u režiji svjetske organizacije ‘Slow Food’. Diplome degustatora maslinova ulja dobila su 33 polaznika tečaja mahom s područja Bujštine, no bilo ih je i iz Medulina i Pazina. 

Diplome su im uručili u ima domaćina, direktor vinskoga podruma Luciano Visintin, zatim direktorica Turističkog ureda Brtonigle Cristina Vojić Krajcar te povjerenik organizacije ‘Slow Food’ za Hrvatsku Glauco Bevilaqua.

Ovaj zanimljiv tečaj pokrenut je na inicijativu vinskog podruma ‘Veralda’ u suradnji s lokalnom Turističkom zajednicom i organizacijom ‘Slow food’, a održan je u veljači ove godine u trajanju od 10 sati.

Inače, ‘Slow Food’ je neprofitna eno-gourmet organizacija koja je osnovana 1989. godine kako bi se oduprijela brzoj prehrani i brzom načinu življenja, kako spriječila nestanak tradicionalne lokalne prehrane i potaknula ljude da razmisle što jedu, odakle im dolaze namirnice i kakav im je okus. Danas organizacija broji preko 85.000 članova u 132 zemlje diljem svijeta. (izvor: Barkun.hr)


Link na originalni članak:
http://www.barkun.hr/2008/11/26/istra-dobila-33-nova-degustatora-maslinova-ulja/