Dobrodošli u vinariju Veralda

Način proizvodnje vina i maslinovog ulja Veralda temelji se na održavanju konstantne razine vrhunske kvalitete, što vlasnici obrta smatraju jedinim ispravnim putem koji jamči opstanak na zahtjevnom tržištu, ali i svojom obvezom prema očuvanju tradicije maslinarstva i vinogradarstva u Istri koja se stoljećima razvija i usavršava.

Veralda pretendira na samo prijestolje među istarskim proizvođačima vina i ponosno ističe titulu prvaka s prvog natjecanja World of malvasia održanog 2009., osvojenu s malvazijom Prestige koja je proglašena najboljom među 400 različitih uzoraka iz cijeloga svijeta. Malvazija Prestige i vrhunski merlot Riserva bujskim brežuljcima daju ponos koji grand cru položaji i zaslužuju. Obiteljska tradicija i smjelost vlasnika u kombinaciji s novim tehnologijama u proizvodnji rezultirali su 2008. senzacionalnim otkrićem Rosé od Terana (prvi rosé u povijesti dobiven od 100% terana, autohtone istarske sorte) gdje su postavljeni temelji za razvoj istarskog vinarstva. Danas svi renomirani istarski podrumi imaju u ponudi naše senzacijonalno otkriće ROSE TERAN. Evolucijom Rosea u mjehuriće stvoren je pjenušac koji zahvaljući ovom otkriću (rosé) možemo uživati u lančiću mjehurića terana. 

Na području maslinarstva Veralda je poznata po ranoj berbi koja je moguća zahvaljujući dobroj volji i stručnosti Valtera Smilovića koji je svoju privatnu uljaru otvorio na zamolbu već početkom oktobra, što je 1996. godine bilo nezamislivo. Od nagrada valja izdvojiti zlatnu medalju za ulje na Vinistri 2001. kada se ulje počelo ocjenjivati. Kako kvaliteta sama po sebi nije dovoljna, nego treba raditi i na edukaciji potrošača, 2007. godine organiziran je tečaj za degustatore maslinovih ulja. Kvaliteta maslinova ulja Veralda prepoznata je i u svijetu te se zahvaljujući francuskom uvozniku danas može pronaći u 70 metropola diljem svijeta.

Vinski podrum opremljen je najmodernijom tehnologijom, a velike drvene bačve izložene su kao svjedoci stoljetne tradicije na koju su članovi obitelji Visintin iznimno ponosni. Vinogradi i maslinici Veralda nalaze se na brežuljcima Bujštine i lagano se spuštaju prema obali. Svi proizvodi dostupni su i u vinoteci Veralda nedaleko od crkve i glavnog gradskog trga u Umagu.